Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
16.03.15: Fire ledende medarbejdere og en ny adm. direktør har med hjælp fra en ekstern investor overtaget aktiviteterne fra Brüel International A/S, der gik konkurs i februar 2015 under det tidligere moderselskab Jorgensen Engineering. Den nye virksomhed får navnet Brüel Systems A/S.
Læs mere
12.03.15: Der bliver spist mere sundt på nogle områder, men mere usundt på andre hjemme hos danskerne. Det viser DTU’s undersøgelse af danskernes kost- og motionsvaner, der er blevet præsenteret i dag. Undersøgelsen tyder også på, at danskerne ikke er helt klar over, hvad der er sundt, konkluderer Landbrug & Fødevarer.
11.03.15: Fødevarevirksomheden Easyfood styrker nu kreativitet og konceptudvikling med opførelsen af et innovationscenter ved hovedkontoret i Kolding, hvor virksomhedens medarbejdere lever i det univers, man gerne vil sælge løsninger og produkter til.
10.03.15: Der er boom i salget af danske økologiske varer både til hjemmemarkedet og til eksport. Så det er igen realistisk at nå regeringens mål om at fordoble det økologiske areal i Danmark i 2020 - men det vil kræve investeringer. Det fastslår adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.
13.03.15: Ingrediensvirksomheden Chr. Hansen lancerer nu kulturen "eXact NG Flavor+”, der skal give en cremet og rig smag med en stigende produktion af diacetyl i holdbarhedsperioden - men uden den ellers normalt tilhørende gasproduktion.
16.03.15: Testo har netop lanceret en ny generation af deres populære frituretester, Testo 270. En ny måleteknologi muliggør ifølge den danske forhandler en endnu hurtigere måling af fritureoliens kvalitet. Dette sikrer både kvaliteten af den friturestegte mad, og reducerer udgifterne til fritureolie med op til 20 procent.
16.03.15: Eksperter anslår andelen af tid brugt med rengøringsprocesser i fødevare- og drikkevareindustrien til at være op til 30 procent. Så det er ikke overraskende, at producenterne lægger stor vægt på et rengøringsvenligt hygiejnisk design af deres maskiner i anlægsfasen. Målet er at opnå optimale hygiejniske forhold med mindst mulig investering af tid og rengøringsmidler. Derfor vil investeringer i hygiejnisk design ifølge messearrangøren også være i fokus i Köln på Anuga FoodTec fra 24.-27. marts. ”Fordi maskiner "gearet til hygiejne" ikke alene bidrager til øget fødevaresikkerhed - de øger også produktiviteten.”
16.03.15: En forlængelse på blot én dag for holdbarhedsperioden på en række fødevarer, vil give forbrugerne længere tid til at spise den mad, de køber. Og det kan forhindre omkring 250.000 tons madspild af i alt de mellem 1,3 og 2,6 mio. ton madspild, som opstår i den britiske forsyningskæde og i hjemmene hvert år, fordi produktets dato er udløbet. Det anslår WRAP (Waste and Resources Action Programme).